måndag 7 september 2009

Nomnom

Djupt försjunkna över vår lunch-pad thai pratade jag och kollegan om att man kanske borde tänka mer på vad man äter i alla fall. De tankarna försvann hastigt när vi flanerade bortåt Plattan och plötsligt befann oss i ett inferno av nygräddade crépes, apfelstrudlar i tungviktarklass, jättelika pretzelhögar, prydligt staplade italienska småkakor, drivor av engelsk konfekt med tveksamma färgämnen. Sockerstinna av blotta anblicken raglade vi bortåt kontoret igen.

I en av tidningarna med glossigt omslag står det att dina cravings säger hur du mår (tydligen helt vetenskapligt undersökt av en amerikansk psykoterapeut...). Är du sugen på chips är du stressad, längtar du efter choklad är du sorgsen och behövande, lockar glass mer behöver du tröst, glufsar du i dig kött är du ARG. Jag har däremot varit sugen på saker med vinbärssmak hela dagen och undrar vad det betyder.




















Drivor av godis vid Plattan.

3 kommentarer:

  1. Ah. Så jag som alltid har sug efter choklad eller chips är alltså konstant stressad och sorgsen, medan maken glassomanen alltid behöver tröst. (Det ger perspektiv till hans innerliga önskan om Cookie Dough som efterrätt till middagen nu på torsdag när han fyller år. Han är 32-årsdeprimerad!)

    SvaraRadera
  2. Hur är det med nachocheeseballs då... Eller räknas det kanske som protein.. .det innerhåller ju ost för sjutton :D

    SvaraRadera
  3. Hm det tål att undersökas, en klar miss i deras rapport som inte hade det med :P

    SvaraRadera