lördag 5 februari 2011

Dirty weekend

Förra lördagen: Vi kommer ned i köket och upptäcker att treåringen blivit längre. Numera når han skåpet där vi förvarar (förvarade) receptfria läkemedel. Golvet är täckt av Alvedon, åksjuketabletter och kattens avmaskningstabletter. Någonstans jublar katten över att någon annan äter upp hans piller. Sanering samt samtal till Giftinformationscentralen, precis så man vill inleda en helg.

Förra söndagen: Vi kommer ned i köket och upptäcker att treåringen blivit längre. Numera når han hyllan där vi förvarar (förvarade) tändarna till stearinljus. Han har i sin ensamhet fixat sig en tallrik gröt med kanel, mjölk och socker, fyllt på socker i sockerskålen, ställt disken på diskbänken med det tomma mjölkpaketet bredvid och allt är mycket prydligt ordnat. Hade det inte varit för att han även haft tända stearinljus under sin ensamfrukost hade allt varit dandy.

Tvååringen ägnar sig under tiden åt att metodiskt riva sönder en tavelsudd medan han mumlar "inte riva sönder, inte riva sönder".

På kvällen fixar de två huliganerna översvämning i badrummet.

Förra måndagen: Vi väcks av en suspekt lukt, kommer ned i köket och hittar treåringen lyckligt stekandes fiskpinnar till frukost. I en cm margarin.

Den här helgen drar vi för trappgrinden från övervåningen så han inte kommer ned i köket innan vi vaknat.

3 kommentarer:

  1. Haha - och här har vi en sexåring som inte kommer på tanken att göra en macka själv när han är hungrig på morgonen, utan kommer och gnäller till oss som sover istället... (jag har lisom bara väntst på att han typ ska äta upp allt pålägg, länsa frysen på glass och såna grejer. Men icke!)

    SvaraRadera
  2. *vrider sig av skratt* Som sagt, jag har en del kvar att uppleva vad gäller föräldraskapet! ;)

    SvaraRadera
  3. Jag glömde ju! På måndagkvällen lyckades treåringen även hitta en kvarglömd braständare och ordnade lite myspysig brasa i öppna spisen i vardagsrummet. Suck.

    SvaraRadera